Bonus de 100 de milioane de dolari pentru fostul sef Google

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 24 ianuarie 2011 9 afişări

Eric Schmidt, directorul executiv al Google pana in aprilie 2011, cand va fi inlocuit de Larry Page, a primit un bonus de 100 de milioane de dolari sub forma de actiuni la bursa.

Dupa ce a condus Google timp de aproape zece ani, Eric Schmidt a fost numit saptamana trecuta presedinte executiv, pozitie pe care o va prelua din aprilie, predand conducerea lui Larry Page, unul dintre fondatorii celui mai mare motor de cautare din lume. Compensatia pentru aceasta schimbare se ridica la 100 de milioane de dolari, o suma destul de mare pentru situatia de fata si a doua cea mai mare din industrie dupa bonusul de 103 de milioane de dolari primit in 2008 de Sanjay Jha, la acel moment seful Motorola.

Anul trecut, Google i-a recompensat pe directorul financiar Patrick Pichette si directorul de vanzari Nikesh Arora cu actiuni in valoare de 20 de milioane de dolari, directorul de cercetare Alan Eustace a primit 10 milioane de dolari, iar presedintele departamentului de management de produse a primit 5 milioane de dolari

Odata cu retragerea lui de la conducerea Google, Schmidt are in plan sa vanda aproximativ 5,8% din actiunile pe care le detine la Google, evaluate la 326,7 de milioane de dolari pe baza cotatiei la bursa. Fostul executiv detine in total 9,2 de milioane de actiuni, din care va vinde acum doar 534.000, potrivit unui anunt al Securities and Exchange Commission (SEC), in conditiile in care a mai vandut o serie de actiuni in 2004, dupa listarea companiei la bursa, pentru care a obtinut 258 de milioane de dolari. Participatia lui Schmidt la Google ar trebui sa scada astfel de la 2,9% la 2,7%.

Actiunile Google s-au diminuat la sfarsitul saptamanii trecute cu 14,94 de dolari pana la nivelul de 611,83 de dolari per actiune. Veniturile companiei in ultimele trei luni ale anului trecut au fost de 8,44 de miliarde de dolari, in timp ce profitul net s-a cifrat la 2,54 de miliarde de dolari. In tot anul 2010, Google a raportat venituri de 29,32 de miliarde de dolari si un profit net de 8,5 de miliarde de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bonus,
Google,
fostul sef,
Eric Schmidt
/actualitate/bonus-de-100-de-milioane-de-dolari-pentru-fostul-sef-google-7914829
7914829
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.