BOMBĂ: Fostul şef al ANAF, trimis în judecată pentru că ar fi pretins "taxe de protecţie"

Postat la 22 august 2019 189 afişări

Fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, a fost trimis joi în judecată, alături de mai foşti şefi din ANAF, fiind acuzat că a luat mită 1.200.000 de euro în perioada mai 2011-aprilie 2012, banii având caracterul unei „taxe de protecţie”, arată DNA.

BOMBĂ: Fostul şef al ANAF, trimis în judecată pentru că ar fi pretins "taxe de protecţie"

În acest dosar, au fost trimişi în judecată Sorin Blejnar - la data faptei preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), pentru infracţiunea de luare de mită şi soţia sa, Andreea Florentina Blejnar, pentru complicitate la infracţiunea de complicitate la infracţiunea de luare de mită, Viorel Comăniţă - la data faptei vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) cu rol de conducător al Autorităţii Naţionale a Vămilor, pentru infracţiunea de luare de mită, Sorin Florea - la data faptei comisar general adjunct al Gărzii Financiare, pentru infracţiunea de luare de mită.

 

"În calitate de preşedinte, vicepreşedinte, respectiv de comisar general adjunct al Gărzii Financiare, inculpaţii Blejnar Sorin, Comăniţă Viorel şi Florea Sorin au primit sume de bani de la un om de afaceri, prin intermediari, pentru ca, în schimb, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu, cei trei inculpaţi să protejeze activitatea nelegală desfăşurată de societatea comercială coordonată de omul de afaceri. Ajutorul dat de complicele Blejnar Andreea Florentina a constat în primirea banilor destinaţi lui Blejnar Sorin, de la doi interpuşi ai omului de afaceri", arată DNA, într-un comunicat de presă remis joi MEDIAFAX.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anaf,
trimitere in judecata,
protectie,
taxe

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.