BNR va mentine marti dobanda de politica monetara la 6,25% si nivelul actual al RMO

Postat la 03 mai 2011 9 afişări

Consiliul de Administratie al BNR va decide marti mentinerea ratei dobanzii de politica monetara la 6,25% si a nivelului actual al rezervelor minime obligatorii atat pentru pasivele in lei cat si pentru cele in valuta, potrivit estimarilor unanime ale analistilor din AAFBR.

Asteptarile privind mentinerea dobanzii de politica monetara si rezervelor minime obligatorii apartin in premiera tuturor membrilor Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania (AAFBR) care au participat la un sondaj intern. Totodata, majoritatea respondentilor la sondaj anticipeaza ca dobanda de politica monetara va ramane nemodificata pana la finele acestui an, la 6,25%, dar estimarile variaza intre 5,5% si 6,75%. Si sondajul aferent lunii martie anticipa mentinerea ratei de politica monetara la 6,25%, insa sondajele anterioare prognozau scaderea acesteia la 5,75%.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bnr,
dobanda,
nivel,
politica monetara,
RMO
/actualitate/bnr-va-mentine-marti-dobanda-de-politica-monetara-la-6-25-si-nivelul-actual-al-rmo-8218303
8218303
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.