BNR: Romania a trecut pe excedent comercial

Postat la 14 martie 2011 29 afişări

BNR a anuntat pentru luna ianuarie un excedent comercial de 91 de milioane de euro, acesta fiind primul excedent inregistrat de Romania in istoria recenta.

Valoarea exporturilor a fost de 3,42 miliarde euro, iar a importurilor, de 3,33 miliarde euro. Institutul National de Statistica a anuntat in aceasta dimineata un deficit de 186,2 milioane euro, diferenta fiind aceea ca in datele INS sunt luate in calcul cheltuielile de transport si asigurare pentru bunurile importate, importurile raportate fiind astfel mai mari decat cele publicate de BNR.

Datele BNR sunt insa mai relevante in ceea ce priveste cantitatea de bunuri pentru ca nu iau in calcul nici pentru exporturi nici pentru importuri cheltuielile de transport si asigurare.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BNR,
excedent comercial,
exporturi
/actualitate/bnr-romania-a-trecut-pe-excedent-comercial-8060859
8060859
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.