BNR: Politicile fiscale şi dereglementarea pieţelor de energie, principalele riscuri inflaţioniste

Postat la 05 aprilie 2017 34 afişări

Evoluţia politicii fiscale şi a celei a veniturilor pe anul 2017, precum şi ajustările viitoare ale preţurilor administrate sunt incertitudinile şi riscurile asociate inflaţiei din cest an, arată Banca Naţională a României (BNR) într-un comunicat transmis miercuri.

BNR: Politicile fiscale şi dereglementarea pieţelor de energie, principalele riscuri inflaţioniste

„Cele mai recente evaluări reconfirmă perspectiva continuării creşterii uşoare a ratei anuale a inflaţiei în următoarele luni, în condiţiile menţinerii ei semnificativ sub limita de jos a intervalului de variaţie al ţintei staţionare. Evoluţia este compatibilă cu traiectoria ratei anuale a inflaţiei evidenţiată de cea mai recentă prognoză pe termen mediu, publicată în Raportul asupra inflaţiei din februarie 2017”, se arată în comunicatul BNR care argumentează ultimele decizii de politică monetară.

„Incertitudinile şi riscurile asociate acestei perspective provin din mediul intern şi extern. Pe plan intern, acestea sunt generate, în principal, din evoluţia politicii fiscale şi a celei a veniturilor pe anul 2017, precum şi din incertitudinile privind ajustările viitoare ale preţurilor administrate – cu precădere cele aferente procesului de dereglementare a pieţei energiei – care pot evolua diferit faţă de evaluările iniţiale”, notează banca centrală.

Pe plan extern, riscurile au ca principale surse incertitudinile legate de creşterea economică şi evoluţia inflaţiei în zona euro, în regiune şi la nivel global, precum şi evoluţiile oscilante ale preţului internaţional al petrolului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bnr,
riscuri,
politica,
energie,
piata,
evolutie,
inflatie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.