Crezi că naveta ta este insuportabilă? Sute de mii de muncitori din acest oraş petrec chiar şi şase ore pe drum

Autor: Florin Casota Postat la 05 aprilie 2017 345 afişări

Ce înseamnă o navetă rezonabilă în ziua de azi? 45 de minute, o oră, două? Cum ar fi ca în unele zile să petreci mai multe ore pe drum decât la birou?

Crezi că naveta ta este insuportabilă? Sute de mii de muncitori din acest oraş petrec chiar şi şase ore pe drum

Ei bine, asta este valabil pentru sute de mii de muncitori chinezi ce petrec, în medie, şase ore  (câteodată chiar şi nouă ore) făcând naveta de la şi înspre Beijing, potrivit unui articol BBC.

Asta este valabil pentru muncitorii care, goniţi de preţurile exorbitante din oraş, locuiesc în oraşe din apropiere, numite satelit, aflate la 35 de kilometri de capitală. În medie, rezidenţii oraşului Beijing petrec 52 de minute pe drum.

Blocajele în trafic sunt o privelişte des întâlnită în Beijing, iar în viitor situaţia se va înrăutăţii în condiţiile în care 2030 oraşele chinezeşti vor găzdui peste 1 miliard de oameni.

În Marea Britanie, naveta de două ore este o realitate zilnică pentru 3,7 milioane de muncitori, în timp ce 1,7 milioane de rezidenţi din Zona Schengen fac naveta transfrontalieră, mai ales în Slovacia (5,7% din populaţie trece graniţa pentru a munci), Estonia (3,5%), Ungaria (2,4%) şi Belgia (2,3%).  

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
naveta,
muncitori,
serviciu,
drum,
beijing,
birou

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.