BNR a menţinut vineri dobânda cheie la 3,5%, precum şi ratele rezervelor minime obligatorii

Postat la 28 martie 2014 34 afişări

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) a menţinut vineri dobânda de politică monetară la 3,5% pe an, oprind astfel ciclul de reduceri, şi a păstrat ratele rezervelor minime obligatorii la 12% pentru pasivele în lei, respectiv 18% pentru valută,decizii anticipate de analişti.

BNR a menţinut vineri dobânda cheie la 3,5%, precum şi ratele rezervelor minime obligatorii

 "CA al BNR reafirmă că utilizarea adecvată a tuturor instrumentelor de care dispune banca centrală în condiţiile monitorizării atente a evoluţiilor interne şi ale mediului economic internaţional va permite îndeplinirea obiectivului fundamental privind stabilitatea preţurilor pe termen mediu, precum şi asigurarea stabilităţii financiare", se arată într-un comunicat transmis vineri de BNR.

De asemenea, BNR vizează în continuare gestionarea adecvată a lichidităţii din sistemul bancar.

De altfel, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a indicat încă de la şedinţa de politică monetară din februarie că va fi stopat ciclul de tăiere a dobânzii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bnr-a-mentinut-vineri-dobanda-cheie-la-3-5-precum-si-ratele-rezervelor-minime-obligatorii-12351396
12351396
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.