BNR a inundat piaţa cu bani, pentru a oprit ROBOR: cea mai mare operaţiune repo – 16,65 miliarde lei

Postat la 29 octombrie 2018 147 afişări

Pentru a opri creşterea indicilor ROBOR, Banca Naţională a României (BNR) a făcut, luni, a opta operaţiune repo din acest an şi cea mai mare din ultimii 17 ani, de când sunt afişate datele de pe site-ul instituţiei: 16,65 miliarde de lei.

BNR a inundat piaţa cu bani, pentru a oprit ROBOR: cea mai mare operaţiune repo – 16,65 miliarde lei

Anterior, cea mai ridicată operaţiune repo a fost de 13,85 miliarde de lei, fiind făcută la 25 iunie 2012, la o dobândă de 5,25% şi o scadenţă la 7 zile.

Economiştii se aşteptau la operaţiunea repo, care reprezintă o tranzacţie reversibilă, destinată injectării de lichiditate, în cadrul căreia BNR cumpără de la instituţiile de credit active, eligibile pentru tranzacţionare, cu angajamentul acestora de a răscumpăra activele respective la o dată ulterioară şi la un preţ stabilit la data tranzacţiei.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bnr,
crestere,
operatiune,
repo

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.