BNR a împrumutat 13 bănci cu 4 miliarde de lei. Cererea a fost de peste patru ori mai ridicată

Postat la 31 decembrie 2012 8 afişări

Banca Naţională a României (BNR) a împrumutat luni 13 bănci cu 4 miliarde de lei (900 milioane euro), cererea instituţiilor de credit, de 17,48 miliarde de lei, depăşind de peste patru ori suma disponibilă.

Aceasta este a şasea săptămână consecutivă în care banca centrală a menţinut la 4 miliarde lei suma cu care împrumută băncile prin operaţiunea repo şi, totodată, a 13-a săptămână la rând în care limitează suma disponibilă. Prin licitaţiile repo BNR oferă lichiditate băncilor comerciale şi preia în schimb titluri de stat, la dobânda de politică monetară, de 5,25% pe an. Banii sunt împrumutaţi pentru o săptămână.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
bnr,
cerere,
imprumuturi,
banci
/actualitate/bnr-a-imprumutat-13-banci-cu-4-miliarde-de-lei-cererea-a-fost-de-peste-patru-ori-mai-ridicata-10418782
10418782
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.