Blocarea importurilor de către Rusia riscă să ruineze industria Ucrainei

Postat la 10 aprilie 2014 51 afişări

Blocarea importurilor Rusiei din Ucraina, aşa cum a avertizat miercuri preşedintele Vladimir Putin, riscă să ruineze industria acestei ţări, având în vedere că producătorii metalurgici şi de utilaje ucraineni depind aproape în totalitate de piaţa rusă.

Blocarea importurilor de către Rusia riscă să ruineze industria Ucrainei

 Regiunile estice Lugansk, Doneţk, Harkov şi Dnipropetrovsk, unde trăieşte 28% din populaţia de 45 de milioane de locuitori a Ucrainei, asigură aproape jumătate din producţia industrială a ţării, potrivit datelor statistice aferente perioadei ianuarie-februarie, relatează Bloomberg. Conform biroului ucrainean de statistică, 70% din exporturile regiunii Lugansk merg în Rusia.

Pentru directorul fabricii de locomotive Luganskteplovoz din Lugansk, Pavel Cesnek, este în joc însuşi viitorul companiei.

Fabrica datează din era comunistă, are 6.500 de angajaţi şi construieşte locomotive livrate în mare parte companiei de căi ferate din Rusia.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/blocarea-importurilor-de-catre-rusia-risca-sa-ruineze-industria-ucrainei-12448092
12448092
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.