BlackBerry a cumpărat un avion cu câteva luni înainte de a anunţa pierderi de aproape 1 miliard de dolari

Postat la 23 septembrie 2013 40 afişări

Directorii producătorului canadian de smartphone-uri BlackBerry au cheltuit mai multe milioane de dolari pentru achiziţia unui avion în acest an, cu numai câteva luni înainte să anunţe un program masiv de concedieri şi pierderi de aproape 1 miliard de dolari.

BlackBerry a cumpărat un avion cu câteva luni înainte de a anunţa pierderi de aproape 1 miliard de dolari

 Compania a cumpărat second-hand un avion Bombardier Global Express, care de obicei costă peste 20 de milioane de dolari, pentru a înlocui două aeronave mai vechi, potrivit Financial Times. Măsura a fost descrisă ca o reducere de costuri.

Avionul a fost livrat în iulie, în trimestrul al doilea al anului fiscal. BlackBerry a anunţat vineri o pierdere operaţională de 950-995 milioane de dolari, în mare parte din cauza telefoanelor nevândute aflate în stoc.

O restructurare, determinată de rezultatele slabe ale companiei, va include concedierea a 4.500 de angajaţi, 40% din personal.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/blackberry-a-cumparat-un-avion-cu-cateva-luni-inainte-de-a-anunta-pierderi-de-aproape-1-miliard-de-dolari-11380494
11380494
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.