Bitdefender oferă gratis soluţii de securitate informatică tuturor spitalelor publice din România, după atacul ransomware care a paralizat sistemul sanitar

Postat la 13 februarie 2024 157 afişări

Bitdefender oferă gratis soluţii de securitate informatică tuturor spitalelor publice din România, după atacul ransomware care a paralizat sistemul sanitar

Producătorul de soluţii de securitate informatică Bitdefender a anunţat că va oferi acces gratuit la soluţii de securitate informatică destinate mediului de business tuturor instituţiilor sanitare publice din România, ca parte a unui demers de a le întări rezilienţa în faţa recentelor atacuri informatice devastatoare.

Instituţiile sanitare publice de toate dimensiunile, de la cabinete medicale, la spitale judeţene de mari dimensiuni, pot solicita acces gratuit timp de 12 luni la soluţia Bitdefender MDR Foundations vizitând https://www.bitdefender.ro/business/campaign/healthcare.html. Astfel, indiferent de mărimea sau complexitatea infrastructurii IT din unitatea sanitară, Bitdefender pune la dispoziţie un serviciu de administrare a securităţii IT, pentru ca unităţile să poată beneficia de protecţie 24/7 chiar dacă nu au personal de specialitate numeros. Serviciul oferă acces permanent la o echipă de elită de experţi în securitate cibernetică şi se bazează pe tehnologiile din spatele Bitdefender GravityZone Enterprise, recunoscute ca fiind de top la nivelul industriei.

„Atacurile ransomware la adresa sistemului sanitar din România ne arată încă o dată că hackerii acţionează lipsit de orice etică lovind cele mai vulnerabile ţinte, fără să ţină cont de potenţialele pierderi de vieţi omeneşti pe care le pot cauza asemenea acţiuni. Bitdefender vine în sprijinul acestor instituţii oferind acces gratuit la serviciile sale astfel încât activitatea spitalelor să se desfăşoare neîntrerupt şi fără a pune vreun moment în pericol sănătatea pacienţilor”, spune Florin Talpeş, cofondator şi CEO al Bitdefender.

Atacurile informatice ransomware îndreptate asupra spitalelor sunt dintre cele mai nocive întrucât pot paraliza activitatea dacă, de exemplu, datele medicale ale pacienţilor internaţi sunt blocate, ceea ce limitează inclusiv accesul la intervenţii medicale şi măreşte timpii de aşteptare la urgenţă. De-a lungul timpului, atacatorii au infectat în repetate rânduri infrastructuri medicale cu ransomware şi au solicitat apoi recompensă pentru a reda accesul la date, cele mai recente victime fiind spitalele din România.

Accesul la soluţiile de securitate Bitdefender va fi oferit gratis pentru o perioadă de un an.

De ce sunt spitalele mai vulnerabile

Industria sănătăţii este printre cele mai vulnerabile la atacuri informatice. În jur de două treimi dintre unităţi au fost afectate de o ameninţare informatică la un moment dat, conform unor studii recente. Furnizorii de servicii medicale sunt o pradă uşoară pentru infractorii informatici, ei exploatând lacune atât în sistemele informatice, cât şi erori umane sau lipsa unor soluţii de securitate performante. Multe din echipamentele electronice folosite în spitale nu pot fi protejate cu soluţii tradiţionale de securitate, iar doctorii, asistenţii şi infirmierii nu sunt instruiţi adecvat să depisteze un potenţial atac informatic. Deseori, departamentul IT se confruntă cu o lipsă de personal calificat pentru a opri un atac în curs.

Specialiştii în securitate informatică de la Bitdefender recomandă instruirea personalului medical şi auxiliar cu privire la ameninţările informatice ale momentului şi folosirea unei soluţii de securitate performante pentru protejarea infrastructurii împotriva atacurilor cibernetice.

În 2020, la debutul pandemiei de coronavirus, Bitdefender a oferit gratis soluţii de securitate unităţilor sanitare din întreaga lume pentru a le proteja de atacuri informatice. Zeci de mii de dispozitive din sistemul medical din sute de spitale au fost protejate la nivel global de soluţiile Bitdefender ca urmare a acelei campanii.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.