Bitcoin s-a depreciat cu aproape 20% weekend-ul trecut

Postat la 06 octombrie 2014 166 afişări

Bitcoin s-a depreciat cu aproape 20% weekend-ul trecut, provocând temeri că investitorii şi-ar putea pierde încrederea în moneda virtuală.

Bitcoin s-a depreciat cu aproape 20% weekend-ul trecut

Cotaţia bitcoin a scăzut duminică la 290,83 dolari pe unitate, cel mai redus nivel din acest an şi cu 18% sub nivelul la care se afla în dimineaţa zilei de sâmbătă, potrivit platformei de informaţii despre moneda virtuală CoinDesk, din Singapore, relatează CNBC.

Analiştii menţioneză mai mulţi factori care ar provoca acest declin, precum previziunile conservatoare, temerile legate de cadrul juridic, vânzările mari efectuate de unii deţinători importanţi de bitcoin şi modificarea raportului dintre cerere şi ofertă.

"Se zvoneşte că de ceva timp au loc progrese în privinţa posibilităţii de a folosi bitcoin, dar procesul de obţinere a monedei nu este la fel de rapid", a declarat Hugh Madden, co-fondator al platformei de tranzacţionare a bitcoin ANX din Hong Kong.

Recent, un număr de comercianţi online importanţi, între care Dell, Overstock şi Expedia, au început să accepte plăţi în bitcoin.

Compania de plăţi online PayPal intenţionează să permită plăţi în bitcoin prin integrarea cu companiile Bitpay, Coinbase şi GoCoin, trei mari companii de procesare a plăţilor în această monedă.

"Este mult mai greu să obţii bitcoin decât să cheltuieşti moneda, existând zvonuri că acest lucru provocă un dezachilibru între cerere şi ofertă. Integrarea PayPal va îmbunătăţi procesul", a spus Madden.

Bitcoin a fost anul trecut în centrul atenţiei, după ce s-a apreciat puternic din ianuarie şi până la începutul lui decembrie. Ulterior, cotaţia bitcoin s-a redus la jumătate din cauza temerilor legate de cadrul juridic. În prezent, cotaţia bitcoin este cu 73% sub nivelul maxim de 1.147 dolari pe unitate atins pe 4 decembrie 2013.

Madden consideră că variaţiile mari ale bitcoin ar putea avea un efect pozitiv asupra monedei, întrucât o aduc în centrul atenţiei.

Luna trecută, investitorul Tim Draper a anticipat că bitcoin s-ar putea aprecia la 10.000 de dolari pe unitate în următorii trei ani.

Potrivit CoinDesk, bitcoin este tranzacţionată luni, pe piaţa asiatică, la circa 306,43 dolari pe unitate.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bitcoin-s-a-depreciat-cu-aproape-20-weekend-ul-trecut-13367897
13367897
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.