Bitcoin a crescut miercuri la un nou maxim istoric

Autor: Dorin Oancea Postat la 06 ianuarie 2021 40 afişări

Bitcoin a crescut miercuri la un nou maxim istoric, peste 35.000 de dolari, în condiţiile unor tranzacţii masive, relatează CNBC.

Bitcoin a crescut miercuri la un nou maxim istoric

Preţul bitcoin a crescut la peste 35.000 de dolari, potrivit datelor Coin Metrics. Creşterea preţurilor a venit la doar câteva zile după o scădere cu peste 10%, la 29.316 dolari.

Moneda electronică a crescut cu peste 300% în 2020, la peste 29.000 de dolari.

Luni, JPMorgan a publicat o notă cu un preţ îndrăzneţ pe termen lung ţintă pentru bitcoin, susţinând că criptomoneda ar putea creşte până la 146.000 de dolari, întrucât concurează cu aurul ca monedă alternativă. Metalul preţios a marcat, de asemenea, câştiguri considerabile în 2020, aurul spot crescând cu aproximativ 25%.

Strategii JPMorgan spun, totuşi, că bitcoin va trebui să devină substanţial mai puţin volatil înainte de a putea fi comparat cu aurul în termeni de valoare de piaţă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bitcoin,
valoare,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.