Billboard Music Awards 2015: Taylor Swift şi Sam Smith, marii învingători ai ediţiei din acest an. Kanye West, fluierat la finalul galei - FOTO, VIDEO

Autor: Florin Badescu Postat la 18 mai 2015 74 afişări

Cântăreaţa americană Taylor Swift şi cântăreţul britanic Sam Smith au dominat ediţia din 2015 a galei Billboard Music Awards, organizată duminică seară, la MGM Grand Garden Arena din Las Vegas, care s-a încheiat însă cu un cor de fluierături la adresa rapperului Kanye West, informează Reuters.

Cântăreaţa country-pop Taylor Swift a câştigat duminică seară opt trofee, inclusiv cel aferent categoriei "cel mai bun artist", considerat principalul premiu al galei. La această categorie au mai fost nominalizaţi Ariana Grande, One Direction, Katy Perry şi Sam Smith.

În vârstă de 25 de ani, Taylor Swift, una dintre cântăreţele cu cele mai mari vânzări de discuri din Statele Unite ale Americii, s-a impus de asemenea, printre altele, la categorii precum "cea mai bună cântăreaţă", "Top Billboard 200 Album" (cu materialul discografic intitulat "1989"), "Top Billboard 200 Artist" şi "Top Hot 100 Artist".

Artista americană, al cărei videoclip pentru cea mai recentă piesă a sa, "Bad Blood", a fost prezentat în premieră la această gală, a câştigat şi un premiu special pentru realizări deosebite, atribuit pe baza voturilor exprimat de către fani.

Cântăreţul britanic Sam Smith a fost desemnat "cel mai bun cântăreţ" şi "cel mai bun artist debutant". Starul britanic, în vârstă de 22 de ani, unul dintre concurenţii principali ai cântăreţei Taylor Swift, întrucât primise 13 nominalizări, cu doar una mai puţin decât Swift, a fost învins de artista americană, prin prisma numărului de trofee câştigate. Cântăreţul britanic s-a impus şi la categoria "cel mai bun artist de radio".

Grupul britanic One Direction a câştigat la rândul său mai multe trofee, impunându-se la categoriile "artistul cu cel mai bun turneu" şi "cel mai bun duet sau grup", iar cântăreaţa Iggy Azalea s-a impus la trei categorii - "cel mai bun artist rap", "cel mai bun cântec rap" şi "cel mai bun artist pe fluxurile de streaming".

Pharrell Williams a dominat categoriile R&B, impunându-se la categoriile "cel mai bun cântec R&B", "cel mai bun album R&B" şi "cel mai bun artist R&B", iar Jason Aldean a fost desemnat câştigător la categoriile "cel mai bun cântec country" şi "cel mai bun album country". Florida George Line a triumfat la categoria "cel mai bun artist country".

Hozier s-a impus la categoriile "cel mai bun artist rock" şi "cea mai bună piesă rock", în timp ce trupa britanică Coldplay a fost desemnată câştigătoare la categoria "cel mai bun album rock".

După modelul galei Grammy Awards, şi gala Billboard Music Awards - creată în 1989, de revista americană Billboard - a oferit partea leului prestaţiilor în direct ale starurilor actuale din industria muzicală.

Trupa rock Van Halen a deschis gala de duminică seară cu o prestaţie incendiară a cântecului "Panama", iar rockerul Hozier a interpretat single-ul său de succes "Take Me to Church".

Printre celelalte momente muzicale marcante ale galei de duminică seară s-au numărat evoluţia cântăreţei Kelly Clarkson, care a interpretat piesa "Invincible", dar şi duetul dintre Britney Spears-Iggy Azalea, care au făcut spectacol pe scenă pe ritmurile piesei "Pretty Girls". Cântăreaţa Nicki Minaj a impresionat cu piesa rap "The Night is Still Young", iar Little Big Town a interpretat alături de Faith Hill cântecul de succes "Girl Crush".

Reprezentanţii revistei Billboard, o publicaţie specializată în monitorizarea industriei muzicale, au precizat că finaliştii din acest an au fost selecţionaţi pe baza interacţiunilor fanilor acestora cu muzica artiştilor lor preferaţi, inclusiv în ceea ce priveşte vânzările de albume, vânzările digitale, turnee, difuzări la posturile de radio, difuzări pe servicii de streaming şi comentarii, "Like"-uri şi redistribuiri pe reţelele de socializare.

Gala Billboard Music Awards 2015, prezentată de rapperul Ludacris şi modelul Chrissy Teigen, s-a încheiat printr-un moment mai puţin plăcut, întrucât rapperul american Kanye West - care a interpretat două piese în finalul evenimentului - a fost fluierat copios de spectatorii prezenţi în sala din Las Vegas, precizează site-ul Yahoo.com.

Fluierături puternice s-au auzit din public chiar înainte ca renumitul, dar controversatul rapper american să urce pe scenă. Atunci când organizatorii au anunţat că rapperul Kanye West va cânta în finalul galei, după un scurt moment de publicitate, huiduieli şi de fluierături puternice au izbucnit în sală. Chiar şi două dintre cumnatele artistului american - Kendall şi Kylie Jenner - au fost fluierate atunci când au urcat pe scenă pentru a-l prezenta pe rapper.

Fluierăturile au continuat pe parcursul evoluţiei lui Kanye West, care a interpretat piesele "All Day" şi "Black Skinhead", ale căror versuri au fost puternic cenzurate de organizatori. Evoluţia sa a fost apoi aspru criticată şi pe Twitter şi alte reţele de socializare, iar fanii nu s-au ferit să folosească expresii foarte dure la adresa artistului american, spunând că au asistat la "cea mai proastă prestaţie artistică a serii".

Urmărește Business Magazin

/actualitate/billboard-music-awards-2015-taylor-swift-si-sam-smith-marii-invingatori-ai-editiei-din-acest-an-kanye-west-fluierat-la-finalul-galei-foto-video-14285594
14285594
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.