Bilanţul final al exploziei de la mina din Doneţk este de 33 de morţi. Cadavrele victimelor au fost găsite

Autor: Iuliana Enache Postat la 05 martie 2015 23 afişări

Echipele de salvare au găsit cadavrele a 33 de mineri care au decedat în urma unei explozii produse miercuri în urma acumulării de gaz în mina Zasiadko din regiunea separatistă Doneţk, relatează UNIAN, în pagina electronică.

"Cadavrele altor 23 de mineri au fost găsite la mina Zasiadko din Doneţk. Şapte dintre ele au fost deja aduse la suprafaţă. Nouă cadavre fuseseră găsite anterior, iar o persoană a decedat în cursul dimineţii (de miercuri). Bilanţul este de 33 de morţi", a afirmat administraţia regională.

O explozie provocată de acumularea de gaz metan a avut loc miercuri dimineaţă la mina de cărbune Zasiadko din regiunea Doneţk. În total, 230 de persoane se aflau în mină la momentul accidentului.

Reprezentanţii autoproclamatei Republici Populare Doneţk au refuzat să accepte asistenţa echipelor de salvare ucrainene. Mina este situată pe teritoriul controlat de separatişti, în apropiere de linia de front, unde rebelii proruşi luptă împotriva trupelor ucrainene. Potrivit concluziilor preliminare ale investigaţiei însă, accidentul a fost provocat de o explozie de metan şi nu de bombardamente.

Estul Ucrainei este afectat de aproape un an de lupte între forţele guvernamentale şi rebelii susţinuţi de ruşi, care s-au soldat cu moartea a peste 6.000 de persoane.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a declarat zi de doliu naţional, joi, în memoria victimelor exploziei miniere. Steagurile naţionale vor fi coborâte în bernă, iar evenimentele sportive şi artistice programate pentru această zi vor fi amânate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UCRAINA,
EXPLOZIE,
MINĂ
/actualitate/bilantul-final-al-exploziei-de-la-mina-din-donetk-este-de-33-de-morti-cadavrele-victimelor-au-fost-gasite-13934655
13934655
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.