Bilant provizoriu

Postat la 31 octombrie 2006 1 afişăre

Discounterii sunt cei care au dat dinamica extinderii retailerilor din Romania in 2006, dar nu sunt singurii care si-au crescut investitiile. De altfel, desi discounterii sunt fruntasi la numarul de magazine deschise, retailerii care deschid hipermarketuri ii intrec uneori dintr-o singura inaugurare in ce priveste valoarea investitiilor. Iata un bilant provizoriu si cateva previziuni:

 

PLUS DISCOUNT: Retailerul planuieste sa incheie anul 2006 cu 28 de magazine deschise, multe in orase in jur de 15.000 de locuitori (Hateg, Baia  Sprie). Investitia se ridica la aproximativ 42 de milioane de euro.

 

SPAR: 10 magazine in 2006, din care un hipermarket la Targu Mures si supermarketuri la Arad, Resita, Deva, Alba-Iulia (unde a preluat trei magazine cu discount din zona), Ramnicu Valcea, Medias si Odorhei. Valoarea investitiei - circa 15 milioane de euro.

 

TRIDENT: Va deschide un hipermarket in Sfantu Gheorghe si un supermarket in Sibiu. Valoarea investitiei pentru acest an este preconizata la 7 milioane de euro.

 

SELGROS: Va deschide un singur magazin in 2006, investitia facuta de companie fiind estimata la circa 15 milioane de euro.

 

PRAKTIKER: Intentioneaza sa deschida patru magazine, dintre care unul si in Bucuresti, in cartierul Vitan. Investitia pe 2006 ajunge la 32 de milioane de euro.

 

CORA: Vrea sa deschida, pana la sfarsitul anului, un hipermarket la Cluj-Napoca, in urma unei investitii de 20 - 25 mil. euro.

 

CARREFOUR: A deschis la Constanta un hiper-market, intrand in concurenta cu Real (divizie Metro), iar la anul vizeaza Clujul (la concurenta cu Cora) si Iasiul (cu doua magazine).

 

AUCHAN: In toamna acestui an francezii deschid primul hipermarket din Romania, ritmul extinderii pe viitor fiind de 2-3 magazine / an. Investitia primului magazin se ridica la aproape 40 de milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Bilant provizoriu
/actualitate/bilant-provizoriu-1007309
1007309
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.