Biden, în vizită la cimitirul american din Franţa pe care Trump l-a ocolit

Autor: Laura Buciu Postat la 09 iunie 2024 35 afişări

Biden, în vizită la cimitirul american din Franţa pe care Trump l-a ocolit

Preşedintele SUA, Joe Biden, şi soţia sa, Jill Biden, s-au oprit duminică la un cimitir american din Franţa pe care fostul preşedinte Donald Trump a refuzat să îl viziteze în 2018, stârnind numeroase critici la vremea respectivă, potrivit Reuters.

În încheierea călătoriei lor în Franţa, soţii Biden au vizitat cimitirul american Aisne-Marne din Belleau, la aproximativ 85 de kilometri est de Paris, pentru a aduce un omagiu soldaţilor şi puşcaşilor marini americani ucişi în timpul Primului Război Mondial.

„Ideea că suntem capabili să evităm să fim implicaţi în bătălii majore în Europa nu este realistă”, a declarat Biden reporterilor. „De aceea sunt atât de importante alianţele pe care le avem”.

Biden, un democrat, candidează împotriva lui Trump, un republican, pentru realegerea în noiembrie.

În 2018, Donald Trump, atunci preşedinte al SUA, în timp ce se afla, de asemenea, într-o călătorie în Franţa, nu a putut vizita cimitirul din cauza vremii nefavorabile. Şeful său de cabinet de la acea vreme, John Kelly, un general în retragere, a participat în schimb, pe o ploaie uşoară. Fără a-l menţiona pe Trump, Biden a spus că nu ar fi venit în Normandia fără să viziteze şi Aisne-Marne.

„America a apărut. America a apărut pentru a-i opri pe germani, America a apărut pentru a se asigura că nu au învins, iar America apare atunci când este nevoie de noi", a spus Biden.

El a mai spus că a ajuns la un acord cu preşedintele francez Emmanuel Macron privind utilizarea profiturilor din activele ruseşti îngheţate pentru a ajuta Ucraina.

Biden încheie o călătorie de cinci zile care a inclus o comemorare a 80 de ani de la Ziua Z cu veteranii celui de-al Doilea Război Mondial în Normandia şi o vizită de stat la Paris. El a făcut referiri subtile la Trump, fără a-l numi, pe parcursul călătoriei, inclusiv într-un discurs la locul de pe coasta Normandiei unde rangerii armatei americane au escaladat o stâncă de 30,5 metri în timpul debarcării din Ziua Z. Biden a făcut presiuni pentru a menţine alianţele puternice ale SUA, în timp ce Trump a criticat NATO şi a ameninţat că nu-i va apăra pe membrii săi dacă aceştia nu plătesc mai mult pentru apărarea lor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
biden,
cimitir,
trump

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.