Băsescu spune adio PDL: "Drumurile noastre s-au despărţit definitiv şi pentru totdeauna" (VIDEO)

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 23 martie 2013 45 afişări

Preşedintele Traian Băsescu a postat, imediat după anunţarea rezultatului alegerilor din PDL, un mesaj video pe Facebook în care anunţă că "se desparte de PDL" şi că se va dedica construcţiei unui nou partid de dreapta.

"Am văzut rezultatul Convenţiei PDL. Cred că am fost cinstit cu acest partid. I-am spus că după aceste alegeri ne vom alege fiecare drumul. Modul cum nu au înţeles să fie democraţi mă face să spun acum definitiv şi pentru totdeauna: Adio, Partid Democrat. Astăzi ne-am despărţit. Ei nu mai sunt o piatră de moară pentru mine, eu nu mai sunt o piatră de moară pentru ei. Mă voi dedica construcţiei unei alte soluţii de dreapta, cu oameni cinstiţi, cu oameni care nu fug cu urnele, cu oameni care acceptă dreptul democratic al contestaţiei şi vreau să ştiţi că nu voi face nimic pentru a aduce alături de mine vreo bucăţică din PDL", a declarat Traian Băsescu.

Alegerile de sâmbătă pentru preşedinţia partidului au fost câştigate de Vasile Blaga, rezultat contestat de Elena Udrea, principala contracandidată a lui Blaga, pe motiv că voturile finale au fost mai multe decât buletinele distribuite delegaţilor la Convenţia Naţională. Ea a depus o contestaţie în care a cerut renumărarea voturilor.

Înainte de alegerile de sâmbătă, consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu afirmase, într-un interviu acordat unui site al Forţei Civice Timiş, că "un PDL cu Vasile Blaga şef nu va fi partenerul preşedintelui. Cu Elena Udrea sau Monica Macovei, da". Replica a venit însă imediat de la cabinetul purtătorului de cuvânt al Preşedinţiei. "Domnul preşedinte Traian Băsescu nu este solidar cu afirmaţiile făcute în cursul acestei zile de domnul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu referitoare la alegerile interne din Partidul Democrat Liberal. Acestea reprezintă strict opinia personală a domnului consilier Sebastian Lăzăroiu", a fost comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele Traian Băsescu nu e la prima reacţie pe Facebook legată de soarta PDL. Luna trecută, el a criticat echipa lui Vasile Blaga pentru "încercarea de a ascunde sub sloganurile USL adevăratele cauze ale eşecului lor electoral". Îngrijorarea lui Băsescu corespundea celei a Elenei Udrea, care afirmase că "dacă nu se schimbă ceva repede, se prea poate ca PDL să devină un simplu partid-balama" în raport cu PSD, PNL şi PPDD. La acea vreme, opoziţia lui Băsescu faţă de Blaga părea să consolideze şansele Elenei Udrea de a câştiga şefia partidului, dând speranţe suporterilor pedelişti care îşi doreau reimpunerea liniei Băsescu-Boc în PDL, ca singură şansă de a evita ruperea partidului într-o "balama" a PNL (sub conducerea lui Blaga) şi o nouă formaţiune de dreapta, pregătită să aştepte întoarcerea lui Băsescu în politică după terminarea mandatului prezidenţial.

Merită amintit şi că, după ce Elena Udrea şi-a anunţat candidatura pentru şefia partidului, preşedintele Traian Băsescu a folosit prilejul pentru a acuza PDL că pune la cale o Convenţie "aranjată", recomandându-i Elenei Udrea să nu mai candideze dacă alegerile nu cvor fi organizate corect. Preşedintele a criticat aspru echipa Vasile Blaga pentru că s-a lepădat de Emil Boc după alegerile locale de anul trecut şi pentru rezultatul la alegerile generale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politica,
PDL,
alegeri,
Basescu,
Blaga,
Udrea,
Boc,
frauda,
partid,
dreapta
/actualitate/basescu-spune-adio-pdl-drumurile-noastre-s-au-despartit-definitiv-si-pentru-totdeauna-video-10686446
10686446
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.