Băsescu: România s-a raliat declaraţiei celor 11 state din G20 privind Siria

Autor: Emma Toader Postat la 09 septembrie 2013 30 afişări

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, luni, că România s-a raliat declaraţiei semnate de 11 state din G20 privind Siria, care face apel la un răspuns internaţional ferm.

El a spus că la Summit-ul G20 din Rusia, 11 state, printre care SUA, Canada, Australia şi Franţa au adoptat o declaraţie comună privind Siria

"În urma consultării cu alte instituţii ale statului, am decis ca România să se ralieze poziţiei acestor state", a spus preşedintele, menţionând că România a devenit semnatară a acestei declaraţii.

El a precizat că declaraţia constată că norma internaţională împotriva utilizării armelor chimice este în vigoare de mult timp şi este universală.

Declaraţia condamnă în modul cel mai ferm atacul din suburbiile Damascului şi ţine responsabil regimul de la Damasc, a spus preşedintele Băsescu.

Semnatarii fac apel la un răspuns internaţional ferm, a mai spus şeful statului român, referitor la declaraţie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BĂSESCU,
ROMÂNIA,
SIRIA
/actualitate/basescu-romania-s-a-raliat-declaratiei-celor-11-state-din-g20-privind-siria-11304579
11304579
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.