Basescu, intampinat in Harghita cu „Pasaportul, va rog!“

Postat la 26 iulie 2010 17 afişări

Descins sambata in statiunea harghiteana Tusnad-Bai pentru o noua intalnire cu premierul Ungariei, Viktor Orban, la Scoala de Vara "Tusvanyos", presedintele Romaniei, Traian Basescu, a fost somat de un extremist sa-si arate pasaportul.

"Domnule Basescu, pasaportul!" scria pe pancarta cu care incerca sa-i tina calea un tanar intr-un tricou alb imprimat cu harta Romaniei, fara Transilvania si Banat. Era "faimosul" extremist din Miercurea Ciuc, Barna Csibi, functionar la Directia Finantelor Publice Harghita si, in timpul liber, sef al organizatiei paramilitare "Plutonul secuiesc" din Garda Maghiara, scoasa in afara legii de autoritatile din Ungaria. Spre norocul sau, zidul garzilor de corp care-i croiau drum prin multime l-a impiedicat pe Traian Basescu sa observe parncarta si pe purtatorul ei pe care, de altfel, cativa sepepisti il tineau, discret, la distanta. Asa ca seful statului s-a delectat doar cu cateva aplauze razlete su fluieraturi asijderea, plus o ironica "Sa traiti bine, ha, ha, ha! ", pe care s-a facut insa ca nu le aude. Aceasta in vreme ce premierul Viktor Orban, sosit cu cateva minute inaintea sa fusese intampinat cu ovatii si o salva de "Hajra, Orban!", "Hajra, hajra, Magyarok!" ("Inainte, Orban!, Inainte maghiari!"), "Autonomia!".

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/basescu-intampinat-in-harghita-cu-pasaportul-va-rog-6715956
6715956
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.