Basescu: Economia Romaniei va creste la sase luni dupa SUA, Germania si Franta

Postat la 30 septembrie 2009 13 afişări

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri, la Fetesti, ca Romania isi va relua cresterea economica la 6 luni dupa ce marile puteri economice, SUA, Germania, Franta, fiind dependenta de relansarea economica a acestora.

"Romania nu si-a propus scoaterea din criza prin eforturi proprii, pentru ca nu poate. Oricat am cheltui, nu ar insemna decat o indatorare excesiva, cu rezultate indoielnice. Romania este dependenta de relansarea economica a marilor puteri economice: SUA, Germania, Franta. Cand aceste tari vor relua cresterea aconomica, la 6 luni o sa ne reluam si noi cresterea economica, ca urmare a redeschiderii pietelor lor pentru marfurile romanesti", a declarat la Fetesti, in timpul unei intalniri cu comunitatea de afaceri locala, Traian Basescu.

Potrivit Mediafax, el a mai spus ca daca guvernul ar fi avut o abordare de genul "crestem productia industriala, pompand bani din bugetul de stat, bani imprumutati, evident, pentru a creste productia, nu am fi avut unde vinde".

"Deci nu se putea prefigura decat un esec in cazul unei astfel de politici", a mai adaugat seful statului.

Basescu a mai spus ca Romania nu si-a putut permite sa imprumute "sute de miliarde", pentru a transfera banii catre agentii economici, in conditiile in care celalalt pilon al cresterii economice - consumul - este si el redus.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Basescu,
Romania,
crestere economica,
relansare
/actualitate/basescu-economia-romaniei-va-creste-la-sase-luni-dupa-sua-germania-si-franta-4948352
4948352
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.