Băsescu, din nou despre Roşia Montană, cupru şi gaze de şist

Postat la 18 iunie 2012 21 afişări

România are nevoie de un echilibru în exploatarea resurselor naturale direct de către companiile româneşti şi în parteneriat cu companii străine, cum ar fi gazele de şist sau exploatările de la Roşia Montană şi Roşia Poieni, a declarat preşedintele Traian Băsescu.

Băsescu a afirmat că, "din cauza lipsei de resurse", România încearcă să atragă capital privat pentru a exploata gazele de şist, pentru exploatările de aur de la Roşia Montană şi cele de cupru de la Roşia Poieni, însă şi companiile româneşti au nevoie de împrumuturi pentru a-şi valorifica oportunităţile. "Avem şi alte locuri în care am fi bucuroşi dacă împrumuturile de la Banca Mondială şi din piaţă ar putea fi operate de companiile noastre, care au alte oportunităţi pentru creşterea economică din România", a spus preşedintele, la întrevederea de la Palatul Cotroceni cu Philippe Le Houérou, vicepreşedinte al Băncii Mondiale pentru Europa şi Asia Centrală.

El a reiterat că exploatarea gazelor de şist, precum şi exploatările de aur de la Roşia Montană şi cele de cupru de la Roşia Poieni vor asigura noi locuri de muncă şi oportunităţi de dezvoltare pentru economia românească, mai ales că sunt români aflaţi în Spania şi Italia care încearcă şi să găsească oferte de muncă în România.

Mai mult pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/basescu-din-nou-despre-rosia-montana-cupru-si-gaze-de-sist-9757817
9757817
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.