Băsescu, despre datoria Rompetrol: Ponta vrea să fure cu mâna Parlamentului 400 milioane dolari

Postat la 21 noiembrie 2013 120 afişări

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, că prin legea privind anularea datoriei Rompetrol, premierul Ponta vrea să fure cu mâna Parlamentului 400 de milioane de dolari.

Băsescu, despre datoria Rompetrol: Ponta vrea să fure cu mâna Parlamentului 400 milioane dolari

 "Domnul Ponta vrea să fure cu mâna Parlamentului 400 milioane de dolari. Datoria era de 580 de milioane de dolari, iar domnul Ponta, ca să fie primit de preşedintele Kazahstanului, s-a grăbit să facă un memorandum, prin care este de acord ca partea kazahă să plătească doar 200 milioane de dolari în contul datoriei istorice a Rompetrolului, iar 380 de milioane de dolari îi anulează", a comentat Traian Băsescu, la B1TV.

El a menţionat că aceştia sunt bani publici care ar fi trebuit să intre în bugetul statului, şi a criticat faptul că nu era prevăzută nicio sancţiune în acel memorandum, de partea Rompetrol, dacă nu se respectau obligaţiile.

Preşedintele a spus că a trimis la CC această lege, dar nu punând în evidenţă neapărat diferenţa datorată statului român, ci punând în faţa Curţii acţiunea Guvernului care vrea să adopte prin lege o măsură care ţine strict de Extecutiv.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/basescu-despre-datoria-rompetrol-ponta-vrea-sa-fure-cu-mana-parlamentului-400-milioane-dolari-11711427
11711427
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.