Bărbuţ a făcut profit de peste 3 mil. euro cu AdePlast, la afaceri de 41,5 mil. euro

Autor: Andreea Neferu Postat la 25 ianuarie 2013 31 afişări

Producătorul de materiale de construcţii AdePlast, deţinut de omul de afaceri Marcel Bărbuţ, a încheiat anul precedent cu o cifră de afa­ceri de 185 de milioane de lei (41,5 milioane de euro), în creştere cu 30% faţă de anul 2011.

Producătorul de materiale de construcţii AdePlast, deţinut de omul de afaceri Marcel Bărbuţ, a încheiat anul precedent cu o cifră de afa­ceri de 185 de milioane de lei (41,5 milioane de euro), în creştere cu 30% faţă de anul 2011. "Am depăşit cu 5 procente ţinta de creştere pe care ne-am propus-o la începutul anului trecut. După ce am crescut doi ani consecutiv cu 12 pro­cente, iată că investiţiile realizate în ultimul an încep să-şi spună cuvântul", a declarat Bărbuţ. În acelaşi timp, profitul net al companiei s-a ridicat la 14 milioane de lei (3,1 milioane de euro), mai mult decât dublu faţă de anul anterior. AdePlast a cumpărat în a doua parte a anului trecut liniile de producţie pentru panouri de polistiren expandat deţinute de compania Zentyss în Buzău şi Arad. Astfel, capacitatea de producţie de polistiren a AdePlast a crescut la 1,1 milioane de metri cubi anual după ce în 2011 compania a inau­gurat o fabrică de polistiren expandat la Ploieşti, care poate livra 700.000 de metri cubi pe an. Polis­ti­re­nul este unul dintre principalele ma­te­riale folosite la izolarea termică. Linia de producţie pentru polis­tiren expandat grafitat cumpărată de la Zentyss va fi mutată de la Buzău la Ploieşti, iar linia de producţie pentru polistiren expandat de la Arad va fi mutată la Oradea, urmând să producă la capacitatea maximă din primăvară.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Marcel Bărbuţ,
profit,
AdePlast,
afaceri
/actualitate/barbut-a-facut-profit-de-peste-3-mil-euro-cu-adeplast-la-afaceri-de-41-5-mil-euro-10521726
10521726
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.