Bărbieritul a rămas neschimbat de sute de ani. Aparatul de bărbierit cu laser promite să schimbe acest lucru

Postat la 29 septembrie 2015 747 afişări

Bărbieritul a rămas neschimbat de sute de ani. Aparatul de bărbierit cu laser promite să schimbe acest lucru

Alt proiect şi-a găsit susţinătorii pe Kickstarter. "The Skarp Laser Razor" a strâns în doar 8 zile 1 milion de dolari, cu încă 19 zile rămase pentru a primii donaţii. Skarp Technologies a cerut un fond de finanţare de doar 160.000 de dolari.

Morgan Gustavsson şi Paul Binun au creat acest aparat de bărbierit, care promite un bărbierit fără iritaţii, funcţionează uşor şi este eco-friendly, doarece nu necesită apă şi elimină nevoie de lame de ras, astfel ajutând la reducerea deşeurilor, după cum susţin producătorii pe pagina de kickstarter a proiectului.

Ideea i-a venit lui Gustavsson în 2001 pentru un asemenea device, dar tehnologia nu era destul de avansată. Fuseseră descoperite lungimile de undă ale luminii care puteau tăia părul închis la culoare, dar abia în 2009 a descoperit metoda prin care ar putea tăia orice fir de păr.

După ani de cercetare, cei doi au descoperit molecula cromofor din firul de păr, astfel firul de par ar putea fi tăiat dacă se foloseşte o anumită lungime de undă. Iar acest tip de moleculă se regăseşte în părul tuturor, indiferent de rasă, vârstă sau sex.

Aparatul de bărbierit are o autonomie de 50.000 de ore şi funcţionează pe bază de baterii.

Produsul urmează să fie livrat din martie 2016.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/barbieritul-a-ramas-neschimbat-de-sute-de-ani-aparatul-de-barbierit-cu-laser-promite-sa-schimbe-acest-lucru-14767021
14767021
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.