Barack Obama, într-un interviu cu prinţul Harry. Avertismentul fostului lider de la Casa Albă: Folosirea iresponsabilă a site-urilor de socializare conduce la dezinformare

Postat la 27 decembrie 2017 110 afişări

Fostul preşedinte american Barack Obama a avertizat, într-un interviu acordat prinţului Harry al Marii Britanii, asupra riscurilor utilizării iresponsabile a reţelelor de socializare online, explicând că apar efecte de genul dezinformării şi înţelegerii în mod eronat a unor teme complexe.

Barack Obama, într-un interviu cu prinţul Harry. Avertismentul fostului lider de la Casa Albă: Folosirea iresponsabilă a site-urilor de socializare conduce la dezinformare

Utilizarea excesivă şi iresponsabilă a platformelor de socializare online distorsionează capacitatea de înţelegere a temelor complexe şi alimentează dezinformarea.

"Noi toţi cei aflaţi în funcţii politice de conducere trebuie să găsim moduri prin care să putem crea din nou un spaţiu comun pe Internet", a declarat Barack Obama într-un interviu acordat prinţului britanic Harry la postul BBC Radio 4. Prinţul Harry, al cincilea în ordinea accederii pe tronul Marii Britanii, este una dintre personalităţile care contribuie la realizarea unor emisiuni la BBC în perioada Crăciunului.

Fostul preşedinte al Statelor Unite a exprimat preocupare privind un viitor în care evenimentele sunt filtrate, iar oamenii citesc pe platformele online de socializare doar despre lucruri care le consolidează propriile opinii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.