Bank of Cyprus România va rămâne, cel mai probabil, închisă şi în următorele zile

Postat la 23 aprilie 2013 18 afişări

Sucursala Bank of Cyprus din România va rămâne, cel mai probabil, închisă şi în următorele zile, până la definitivarea unei soluţii pentru transferul depozitelor sub jurisdicţie românească, au declarat pentru MEDIAFAX surse bancare.

Bank of Cyprus România va rămâne, cel mai probabil, închisă şi în următorele zile

 Activitatea Bank of Cyprus România a fost oprită iniţial pentru o săptămână, începând cu data de 1 aprilie, pentru a se identifica o soluţie de vânzare a sucursalei. Banca centrală a Ciprului a decis să prelungească cu două săptămâni perioada de inactivitate, până pe 22 aprilie inclusiv, pentru a se putea încheia un acord de preluare cu unul dintre ofertanţii dispuşi să cumpere banca.

Surse bancare au declarat pentru MEDIAFAX că banca centrală a Ciprului a respins miercurea trecută ofertele depuse de Banca Transilvania şi Raiffeisen Bank pentru preluarea totală sau parţială a sucursalei Bank of Cyprus şi caută alternative de transfer în România a depozitelor de la unitatea locală, care au coborât sub 100 milioane euro.

Activele înregistrate în sucursala din România însumează circa 450 de milioane euro, din care puţin peste 350 milioane euro reprezintă credite.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bank-of-cyprus-romania-va-ramane-cel-mai-probabil-inchisa-si-in-urmatorele-zile-10784192
10784192
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.