Bank of America va concedia 30.000 de angajaţi, pentru scăderea costurilor

Postat la 13 septembrie 2011 13 afişări

Bank of America (BofA), cea mai mare bancă americană, a anunţat că va reduce personalul cu 30.000 de locuri de muncă şi va reduce cheltuielile anuale cu 5 miliarde de dolari, însă investitorii s-au arătat dezamăgiţi de plan şi de lipsa de detalii privind implementarea.

Banca avea, la jumătatea anului, peste 280.000 de angajaţi.

Informaţiile apărute săptămâna trecută în presa internaţională indicau 40.000 de concedieri, iar mulţi investitori sperau la un program şi mai "dramatic" de reduceri de costuri.

Directorul general al BofA, Brian Moynihan, a efectuat recent o reorganizare amplă a conducerii băncii, concediind doi directori executivi cunoscuţi în lumea financiară.

Reorganizarea, alături de reducerile de costuri, au scopul de a revigora banca, ale cărei acţiuni s-au prăbuşit cu aproape 50% în acest an.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Bank of America,
concediari,
angajaţi
/actualitate/bank-of-america-va-concedia-30-000-de-angajati-pentru-scaderea-costurilor-8741752
8741752
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.