Bandă de hoaţe românce care a speriat Germania. Cât au reuşit să fure intr-o singură lună este incredibil

Postat la 25 aprilie 2018 8480 afişări

Patru românce de până în 25 de ani sunt judecate în Germania pentru furt în bandă organizată. Femeile au furat din magazine, doar într-o lună, produse în valoare de 12.500 de euro, relatează ziarul Bild.

Bandă de hoaţe românce care a speriat Germania. Cât au reuşit să fure intr-o singură lună este incredibil

Cele patru românce au furat din magazine cunoscute, precum H&M şi C&A, peste 300 de articole de îmbrăcăminte, dar şi cosmetice, dulciuri sau băuturi alcoolice.

Produsele de peste 12.500 de euro au fost furate într-o lună, iar acum hoaţele, cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani, sunt judecate în Hechingen pentru furt.

Ele au fost descoperite de un agent de pază dintr-un magazin. El le-a oprit după ce au trecut pe lângă casă fără să plătească nimic. În poşete aveau bormaşini, accesorii pentru perdele şi decoraţiuni de Crăciun. Poliţia a efectuat o percheziţie în apartamentul tinerelor şi au găsit haine dulciuri, băuturi alcoolice, aproape toate cu etichetă, însă niciun bon.

Judecătorul a decis arestul preventiv pentru două dintre femei - Maria C., 25 de ani, şi Ionela G., 24 de ani. Celelalte două, Daniela I., 21 de ani, şi cumnata ei, Roxana, 16 ani, sunt judecate în libertate.

Tinerele, care nu au nicio calificare şi nici loc de muncă, au emigrat în Germania în urmă cu numai câteva luni. În faţa instanţei, româncele, de etnie romă, nu au vorbit foarte mult.

Maria C.: “Decizia de a fura lucrurile a fost una spontană. Îmi cer scuze.”

Ionela G.: “Eu nu fac parte din bandă. Am furat decoraţiunile de Crăciun pentru familie.”

Daniela I.: “Voiam să cumpăr lucrurile, dar nu aveam destui bani”. Acelaşi lucru l-a declarat şi cumnata ei, Roxana.

Pentru infracţiunile de care sunt acuzate femeile riscă până la 10 ani de închisoare.

"Nu văd nicio dovadă că ar fi vorba despre o bandă. Ele nu au vrut să vândă obiectele, să facă bani, ci să aibă grijă de familiile lor din România", a declarat avocatul acestora.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.