Băncile spaniole au nevoie de până la 62 miliarde euro

Postat la 22 iunie 2012 12 afişări

Băncile spaniole vor avea nevoie de până la 62 de miliarde de euro pentru a rezista celui mai grav scenariu economic, potrivit celor două firme de consultanţă angajate de guvernul de la Madrid pentru efectuarea unor teste de stres la instituţiile financiare.

Firma Oliver Wyman estimează că sistemul financiar spaniol ar avea nevoie de 51-62 miliarde de euro dacă PIB-ul Spaniei se va contracta cu 6,5%, iar preţurile locuinţelor vor coborî cu până la 60% de la nivelul lor maxim, relatează Bloomberg. Cealaltă firmă de audit, Roland Berger Strategy Consultants, consideră că într-un scenariu similar băncile vor necesita 51,8 miliarde de euro. Spania a angajat cele două firme în luna mai pentru a estima deficitul de capital al băncilor, în condiţiile în care investitorii pun sub semnul întrebării soliditarea instituţiilor financiare, afectate de declinul din ultimii cinci ani a sectorului imobiliar.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bancile-spaniole-au-nevoie-de-pana-la-62-miliarde-euro-9772248
9772248
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.