Băncile europene, păstorite de o singură autoritate

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 20 octombrie 2013 40 afişări

Miniştrii de finanţe ai UE au aprobat crearea noii autorităţi unice de supraveghere a celor 130 de bănci din cele 28 de ţări membre, care va funcţiona începând din 2014 în subordinea Băncii Centrale Europene, se va ocupa de organizarea unui nou test de soliditate financiară pentru băncile de pe continent.

Băncile europene, păstorite de o singură autoritate

Dacă testul va determina că băncile nu îndeplinesc cerinţele de calitate a capitalului stabilite de autoritate, aceasta va decide pentru fiecare bancă dacă merită sau nu să fie ajutată cu bani din Mecanismul de Stabilitate Financiară, alimentat de ţările membre.

Marea Britanie a obţinut, în decembrie 2012, ca deciziile viitoarei autorităţi să fie luate cu dublă majoritate - cea a statelor din zona euro şi cea a restului de 11 ţări nemembre - astfel încât zona euro să nu poată lua decizii în defavoarea ţărilor europene nemembre.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bancile-europene-pastorite-de-o-singura-autoritate-11542992
11542992
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.