Băncile europene cer BCE un nou program de lichiditate pe temen lung

Postat la 19 septembrie 2013 40 afişări

Băncile europene au început să facă lobby pe lângă Banca Centrală Europeană (BCE) pentru adoptarea unui nou program de lichiditate pe termen lung, care să devină activ la expirarea actualei linii de finanţare, prin care băncile au împrumutat circa 1.000 de miliarde de euro.

Băncile europene cer BCE un nou program de lichiditate pe temen lung

 Efortul instituţiilor de credit de a obţine un nou program de finanţare ieftină pe termen lung arată cât de nesigur rămâne sistemul financiar european, potrivit cotidianului american Wall Street Journal (WSJ).

Începând de la sfârşitul anului 2011, BCE a împrumutat 1.000 de miliarde de euro băncilor europene, pe o perioadă de trei ani. Programul, numit Operaţiune de Refinanţare pe Termen Lung (Long Term Refinancing Operation - LTRO), a fost lansat pentru a salva băncile care aveau probleme la accesarea de împrumuturi pe piaţa interbancară.

LTRO este creditat cu temperarea - cel puţin pentru o perioadă - a crizei financiare din Europa, notează WSJ.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bancile-europene-cer-bce-un-nou-program-de-lichiditate-pe-temen-lung-11357465
11357465
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.