Băncile europene au atras capital suplimentar de 94,4 miliarde euro în urma testelor de stres

Postat la 12 iulie 2012 6 afişări

Băncile europene au atras, până la termenul limită de la sfârşitul lunii iunie, capital suplimentar de 94,4 miliarde euro, faţă de un necesar de finanţare estimat la 76 miliarde euro, potrivit Autorităţii Bancare Europene.

Instituţiile de credit au strâns aproxpimativ 72 miliarde euro prin vânzarea de acţiuni, reţinerea profiturilor şi conversia capitalului, potrivit unui comunicat transmis miercuri de instituţia de la Londra, citat de Bloomberg. Restul sumei a venit din ajustarea metodologiilor folosite de bănci pentru măsurarea riscurilor şi obligaţiilor financiare. "Nu este vorba despre un glonţ din argint. Situaţia este încă fragilă. Însă băncile aveau nevoie de capital suplimentar şi am oferit un stimulent destul de puternic cu acest exerciţiu", a declarat preşedintele ABE, Andrea Enria, într-un interviu acordat Bloomberg.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
capital,
atragere,
teste de stres
/actualitate/bancile-europene-au-atras-capital-suplimentar-de-94-4-miliarde-euro-in-urma-testelor-de-stres-9848551
9848551
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.