Banca Ucrainei a crescut puternic dobânda luni noaptea, decizia nefiind anticipată de analişti

Postat la 15 aprilie 2014 43 afişări

Banca centrală a Ucrainei a crescut rata dobânzii de referinţă luni noaptea, pentru prima dată în ultimele opt luni, în încercarea de a susţine moneda ţării, grivna, şi de a limita inflaţia, în contextul agravării crizei politice.

Banca Ucrainei a crescut puternic dobânda luni noaptea, decizia nefiind anticipată de analişti

 Rata dobânzii la care instituţia împrumută băncile comerciale a fost majorată de la 6,5% la 9,5%, iar cea pentru finanţările overnight de la 7,5% la 14,5%, deciziile nefiind anticipate de analişti, scrie cotidianul Financial Times.

Acţiunile secesioniste din estul Ucrainei s-au intensificat luni, după ce separatişti proruşi au preluat controlul unor clădiri guvernamentale din mai multe oraşe, ignorând un termen limită de predare transmis de autorităţile de la Kiev.

"Banca centrală consideră necesar să facă acest pas pentru a creşte valoarea monedei naţionale, pentru a limita inflaţia şi pentru a stabiliza situaţia de pe piaţa monetară", a notat banca într-un comunicat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/banca-ucrainei-a-crescut-puternic-dobanda-luni-noaptea-decizia-nefiind-anticipata-de-analisti-12467367
12467367
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.