Banca Transilvania estimează o ajustare a avântului creditării la 3,8% anul acesta, de la peste 7% în 2019. Depozitele private vor creşte până la 6%

Autor: Cristina Bellu Postat la 24 martie 2020 84 afişări

Creditarea privată îşi va încetini anul acesta ritmul de creştere până la 3,8%, de la 7,6% în 2019, cel mai mare din ultimul deceniu, în timp ce depozitele populaţiei şi ale companiilor private vor creşte cu până la 6%.

Banca Transilvania estimează o ajustare a avântului creditării la 3,8% anul acesta, de la peste 7% în 2019. Depozitele private vor creşte până la 6%

Creditarea privată îşi va încetini anul acesta ritmul de creştere până la 3,8%, de la 7,6% în 2019, cel mai mare din ultimul deceniu, în timp ce depozitele populaţiei şi ale companiilor private vor creşte cu până la 6%.

“Prognozăm creşterea creditului neguvernamental şi depozitelor neguvernamentale cu ritmuri medii anuale de 3.8%, respectiv 6% şi continuarea tendinţei de declin pentru raportul credite depozite în perioada 2020-2022”, spune Andrei Rădulescu, director analiză macroeconomică Banca Transilvania.

Astăzi BNR a publicat datele privind evoluţia indicatorilor monetari în luna februarie, statisticile indicând accelerarea dinamicii anuale a creditului neguvernamental şi depozitelor neguvernamentale în a doua lună din 2020, evoluţie susţinută de mix-ul relaxat de politici economice.

Astfel, soldul creditului neguvernamental a accelerat de la 6.9% în ianuarie la 7.6% în februarie, cel mai bun ritm din luna septembrie 2019.

“Evoluţia a fost determinată de accelerarea creditului neguvernamental denominat în valută la 3.4% faţă de perioada similară a nului trecut  (maximul din septembrie), pe fondul majorării segmentului companii cu 12.8%, în timp ce componenta populaţie s-a ajustat cu 8.9%”, precizează analiza Băncii Transilvania.

Pe de altă parte, soldul creditului denominat în lei şi-a temperat creşterea de la 10% în ianuarie la 9.8% în februarie: segmentele populaţie şi companii au urcat cu 14.4% an/an, respectiv 3.3% an/an.

La două luni din 2020 creditul neguvernamental a crescut cu 7.3% an/an, evidenţiindu-se avansul creditului denominat în lei cu 9.9% an/an segmentele populaţie şi companii au urcat cu 14.2% an/an, respectiv 3.9% an/an.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe comedymall.ro

Cum supravietuiesc afacerile mici în criză? Cum supravietuiesc afacerile mici în criză?

Decalogul unui mic antreprenor: Pentru noi în toată această perioadă a contat să nu ne pierdem cumpătul. Să rămânem atenţi. Să vorbim sincer şi deschis cu echipa. Să fim creativi şi să pivotăm rapid atunci când se arată posibilităţi. Să fim optimişti. Să avem încredere. Să fim îndrăzneţi. Să ştim la ce să renunţăm. Să fim recunoscători. Să ne agăţăm de orice ni se oferă.

vezi continuarea
ZF.ro
Una dintre industriile din România care riscă să intre în colaps. Situaţia este critică Una dintre industriile din România care riscă să intre în colaps. Situaţia este critică
Trei tendinţe care dau tonul în industria de servicii financiare post-Covid19
Mediafax
Şeful Programului Alimentar Mondial, ONU, îi îndeamnă pe miliardarii lumii să doneze bani pentru cei aflaţi în criză Şeful Programului Alimentar Mondial, ONU, îi îndeamnă pe miliardarii lumii să doneze bani pentru cei aflaţi în criză
Preşedintele Belarusului închide graniţele cu Occidentul şi pune armata în stare de alertă
MonitorulApararii
Dispute pe tema ingerinţelor în alegerile din SUA. Cine e mai periculoasă: Rusia sau China? Dispute pe tema ingerinţelor în alegerile din SUA. Cine e mai periculoasă: Rusia sau China?
Refuz categoric al Chinei de a intra în aranjamente de control al armelor strategice nucleare cu SUA şi Rusia
MonitorulPartidelor
Senatul a aprobat ca profesorii şi personalul auxiliar să primească stimulente ca medicii Senatul a aprobat ca profesorii şi personalul auxiliar să primească stimulente ca medicii
Provocarea lui Tăriceanu pentru Iohannis şi Orban
MonitorulSiguranteiCetateanului
Cine este Laurenţiu Baranga, noul şef al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, numit în funcţie de premierul Orban Cine este Laurenţiu Baranga, noul şef al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, numit în funcţie de premierul Orban
COMENTARIU Valeriu Şuhan Interviu cu un strigoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.