Banca Românească taie pentru a doua oară anul acesta dobânzile la depozite

Autor: Ciprian Botea Postat la 05 februarie 2013 14 afişări

Banca Românească, un jucător de talie medie cu acţionariat elen, a redus cu până la 0,3 puncte procentuale dobânzile la depozitele în lei cu scadenţa mai mică de patru luni, până la un maxim de 5,9% pe an. Cea mai mare reducere de dobândă a fost operată în cazul depozitelor cu scadenţa la trei luni, unde bonificaţia a coborât la 5,5% pe an.

Banca Românească, un jucător de talie medie cu acţionariat elen, a redus cu până la 0,3 puncte procentuale dobânzile la depozitele în lei cu scadenţa mai mică de patru luni, până la un maxim de 5,9% pe an. Cea mai mare reducere de dobândă a fost operată în cazul depozitelor cu scadenţa la trei luni, unde bonificaţia a coborât la 5,5% pe an. Este pentru a doua oară într-un interval de numai o lună când grecii reduc bonificaţiile la depozite, la începutul anului fiind operate scăderi de dobândă de până la o jumătate de punct procentual. Banca Românească plăteşte în prezent cel mult 6% pe an la depozitele standard în lei, nivelul maxim fiind consemnat în cazul depozitelor cu scadenţa la 6, 9 şi 12 luni. Mai multe bănci au redus nivelul dobânzilor plătite la depozite de la începutul acestui an pe fondul unei îmbunătăţiri uşoare a lichidităţii din piaţă şi în condiţiile în care creditarea a rămas anemică. Băncile greceşti, un grup aparte în rândul instituţiilor de credit în ultimii ani datorită dobânzilor mari plătite la depozite, au operat la rândul lor reduceri importante de dobânzi.

Mai multe stiri pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Banca Românească,
dobânzi,
depozite
/actualitate/banca-romaneasca-taie-pentru-a-doua-oara-anul-acesta-dobanzile-la-depozite-10544017
10544017
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.