Banca Mondiala invata Romania cum ar putea castiga un miliard de euro de pe urma tiganilor

Postat la 09 aprilie 2010 29 afişări

Neintegrarea romilor face Romania sa piarda un miliard de euro anual, arata Banca Mondiala in studiul "Costurile economice ale excluderii romilor", efectuat in Bulgaria, Cehia, Romania si Serbia.

Conform Bancii Mondiale, faptul ca doar unul din doi romi apti de munca lucreaza duce, in Romania, la pierderi de productivitate de 887 de milioane de euro. "Pierderile de productivitate anuala variaza intre 231 milioane euro in Serbia, 367 milioane euro in Cehia, 526 milioane euro in Bulgaria, pana la 887 milioane euro in Romania", estimeaza Banca Mondiala, precizand ca aceste costuri sunt stabilite pe baza estimarilor oficiale cu privire la populatia roma. In cazul in care se utilizeaza si estimari superioare ale numarului de cetateni, conform altor surse, atunci pierderile economice insumate se ridica la 5,7 miliarde de euro. Romania inregistreaza cea mai mare pierdere a productivitatii dintre tarile din regiune din cauza ca populatia roma este numeroasa si din cauza discrepantelor de productivitate mari dintre romi si majoritari.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/banca-mondiala-invata-romania-cum-ar-putea-castiga-un-miliard-de-euro-de-pe-urma-tiganilor-5844431
5844431
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.