Banca Elveţiei menţine dobânda la zero şi este pregătită pentru noi măsuri pe piaţa valutară

Postat la 15 septembrie 2011 8 afişări

Banca Centrală a Elveţiei a menţinut dobânda de politică monetară la zero, pentru a reduce pericolul unei recesiuni, şi a anunţat că este pregătită să adopte "noi măsuri", dacă va fi nevoie, pentru a împiedica aprecierea francului în raport cu euro, transmite Bloomberg.

Instituţia, condusă de Philipp Hildebrand, a menţiut la zero rata ţintă Libor la trei luni, după ce luna trecută a surprins prin reducereea acesteia de la 0,25%. Analiştii consultaţi de Bloomberg au anticipat decizia. Banca a reiterat că va apăra plafonul impus pentru cursul francului cu "maximă determinare" şi a avertizat că se aşteaptă la stagnarea economiei în a doua jumătate a anului, respectiv la declinul preţurilor de consum anul următor.

Banca a impus, săptămâna trecută, un plafon de 1,2 franci pentru euro şi s-a angajat să cumpere "cantităţi nelimitate" de valută pentru a proteja economia ţării. Aprecierea monedei la un nivel record în august a avut un impact puternic asupra marilor companii din Elveţia, precum Nestle, şi a cauzat o încetinire a economiei în trimestrul al doilea la un avans de 0,4%.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Banca Elveţiei,
dobânda,
valuta
/actualitate/banca-elvetiei-mentine-dobanda-la-zero-si-este-pregatita-pentru-noi-masuri-pe-piata-valutara-8756010
8756010
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.