Ban Ki-moon vrea să se ajungă la o denuclearizare verificabilă în Coreea de Nord

Postat la 01 martie 2012 7 afişări

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon s-a declarat miercuri încurajat de anunţul moratoriului nuclear nord-coreean dar vrea ca în cele din urmă să se ajungă la "denuclearizarea verificabilă" a peninsulei coreene.

Ban Ki-moon "este încurajat de reluarea dialogului SUA-Coreea de Nord şi salută progresele importante realizate în recentele discuţii de la Beijing" dintre cele două ţări, a declarat purtătorul său de cuvânt Martin Nesirky. Ban speră că "dorinţa exprimată de Coreea de Nord de a lua mai multe măsuri iniţiale va duce la o denuclearizare verficabilă a peninsulei coreene", a adăugat acesta. El încurajează "părţile implicate să sporească eforturile pentru o rezolvare paşnică a problemelor actuale". De asemenea, secretarul general "subliniază urgenţa de a răspunde nevoilor umanitare ale populaţilor vulnerabile" din Coreea de Nord.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ban-ki-moon-vrea-sa-se-ajunga-la-o-denuclearizare-verificabila-in-coreea-de-nord-9358589
9358589
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.