Ban Ki-moon l-a contactat telefonic pe Viktor Ianukovici pentru a-i cere să discute cu opoziţia

Postat la 09 decembrie 2013 13 afişări

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, i-a telefonat duminică preşedintelui ucrainean Viktor Ianukovici pentru a-i cere încă o dată să dialogheze cu opoziţia, a anunţat ONU într-un comunicat.

Ban Ki-moon l-a contactat telefonic pe Viktor Ianukovici pentru a-i cere să discute cu opoziţia

 Ban "şi-a exprimat profunda îngrijorare în faţa situaţiei din Ucraina şi a subliniat că nu trebuie să se recurgă la violenţă", afirmă comunicatul. "El a făcut apel la un dialog paşnic între toate părţile vizate".

Ban "a primit cu mulţumire asigurările preşedintelui, potrivit cărora vor fi lansate consultări pentru a se încerca o calmare a situaţiei".

Refuzul puterii ucrainene de a semna la sfârşitul lui noiembrie Acordul de Asociere cu UE, negociat de trei ani şi violenţele comise împotriva manifestanţilor în urmă cu o săptămână au plonjat această ţară cu 46 de milioane de locuitori într-o criză politică fără precedent de la "revoluţia portocalie".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ban-ki-moon-l-a-contactat-telefonic-pe-viktor-ianukovici-pentru-a-i-cere-sa-discute-cu-opozitia-11749375
11749375
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.