Avioane româneşti, trimise de patru ori să intercepteze aeronave ruseşti care se apropiau de România

Postat la 25 aprilie 2016 866 afişări

Avioane româneşti, trimise de patru ori să intercepteze aeronave ruseşti care se apropiau de România

Forţele Aeriene Române au ridicat anul acesta de patru ori avioane militare de la sol, după ce aparate de zbor ruseşti s-au apropiat prea mult de frontiera română, dar până în prezent nicio aeronavă a Federaţiei Ruse nu a intrat în spaţiul aerian al României, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Anastasof, a afirmat, luni, la baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa, că au existat mai multe situaţii în care aeronave militare româneşti au trebuit să decoleze ca răspuns la apropierea unor aparate de zbor ruseşti de graniţele noastre.

„Au existat situaţii - mai ales de când suntem vecini aici în Crimeea - când în apropierea spaţiului aerian naţional au fost zboruri ale Federaţiei Ruse, care au determinat, din cauza procedurilor aplicabile pentru poliţie aeriană sub comandă NATO, situaţii în care s-au produs decolări ale aeronavelor de pe această bază sau de pe cea de la Câmpia Turzii”, a declarat general-maiorul Laurian Anastasof.

El spune că astfel de zboruri au avut loc de patru ori anul acesta, dar până în prezent nicio aeronavă militară rusească nu a intrat în spaţiul aerian al României.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/avioane-romanesti-trimise-de-patru-ori-sa-intercepteze-aeronave-rusesti-care-se-apropiau-de-romania-15272383
15272383
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.