Aveţi un proiect de business ecoinovator? Trimiteţi-l la Bruxelles

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 19 mai 2013 70 afişări

Comisia Europeană a lansat o cerere de propuneri în valoare de 31,5 milioane euro pentru cele mai bune 45 de proiecte europene în materie de ecoinovare.

Aveţi un proiect de business ecoinovator? Trimiteţi-l la Bruxelles

Companiile din întreaga Europă sunt invitate să transmită până la 5 septembrie 2013 propunerile lor menite să introducă pe piaţă soluţii ecologice inovatoare în următoarele cinci domenii: reciclarea materialelor, apa, materialele de construcţii durabile, afacerile ecologice şi sectorul alimentelor şi al băuturilor.

Cererea de propuneri vizează în principal întreprinderile private, în special IMM-urile care au dezvoltat un produs, proces sau serviciu ecologic inovator, dar care se confruntă cu dificultăţi în privinţa lansării pe piaţă. Cererea de propuneri oferă cofinanţarea până la 50 % a costului proiectului şi ar trebui să sprijine aproximativ 45 de proiecte noi în acest an.

Urmează să fie lansate aproximativ 50 de proiecte din cadrul cererii de propuneri de anul trecut şi peste 185 de proiecte sunt deja în curs de desfăşurare. Printre proiectele actuale se numără, de exemplu: optimizarea tehnologiei de reutilizare a cărămizilor vechi în sectorul construcţiilor (proiectul Rebrick); producerea de încălţăminte din piele care nu conţine substanţe chimice periculoase (proiectul Tileather); utilizarea CO2 pentru a valorifica o sursă naturală de Omega-3 (proiectul Phobior); o tehnică nouă de fabricare a covoarelor (proiectul EuroC2C Carpetchain).

Cererea de propuneri din 2013 este deschisă până la 5 septembrie. La data de 27 mai va avea loc, în clădirea Charlemagne din Bruxelles, Ziua europeană de informare privind ecoinovarea, în cursul căreia se vor prezenta informaţii detaliate cu privire la priorităţi şi sfaturi privind depunerea candidaturii pentru finanţare.

Comisarul european pentru mediu, Janez Potočnik, a declarat: "Ecoinovarea nu este doar o nişă a afacerilor ecologice. Competitivitatea Europei în următoarele decenii va depinde de capacitatea sa de a depăşi constrângerile în materie de resurse. Întreprinderile ecoinovatoare sunt factorii care vor facilita această transformare la nivelul întregii economii. Încurajez în mod special întreprinderile mici şi mijlocii să candideze la finanţare şi să ajute Europa să fructifice avantajul pe care îl deţine în sectoare cum ar fi gospodărirea apei şi gestionarea deşeurilor."

Ecoinovarea este finanţată prin Programul-cadru pentru competitivitate şi inovare (CIP) şi dispune de un buget de aproximativ 220 mil. euro pentru perioada 2008-2013. Aceasta sprijină produsele demonstrate din punct de vedere tehnologic care contribuie la o mai bună utilizare a resurselor naturale ale Europei. Ecoinovarea reprezintă una dintre componentele ecologice ale CIP şi contribuie la Planul de acţiune privind ecoinovarea (EcoAP). Programul este gestionat de Agenţia Executivă pentru Competitivitate şi Inovare (EACI).

Urmărește Business Magazin

/actualitate/aveti-un-proiect-de-business-ecoinovator-trimiteti-l-la-bruxelles-10886837
10886837
comments powered by Disqus
Operaţiunea repatrierea. Managerii români de top se întorc acasă Operaţiunea repatrierea. Managerii români de top se întorc acasă

Au lucrat pentru unele dintre cele mai mari companii din lume, pe pieţe care mai de care mai puternice sau mai speciale. Au adunat experienţă valoaroasă în Africa, pe continentul american sau în alte ţări din Europa.

vezi continuarea
ZF.ro
Un scandal imens: Un programator din Reşiţa a furat 722 mil dolari Un scandal imens: Un programator din Reşiţa a furat 722 mil dolari
Ţara din UE care INTERZICE accesul persoanelor din România, după ce numărul de cazuri a explodat la noi în ţară
Mediafax
Misterul celor 57 de oameni infectaţi cu COVID din senin. S-au întors bolnavi după ce au stat 35 de zile pe mare, deşi la plecare erau perfect sănătoşi Misterul celor 57 de oameni infectaţi cu COVID din senin. S-au întors bolnavi după ce au stat 35 de zile pe mare, deşi la plecare erau perfect sănătoşi
EXCLUSIV. „Afacerea PANDEMIA” a început în România înaintea stării de urgenţă. Hocus pocus cu preţurile măştilor
MonitorulApararii
Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte
Ce se întâmplă la Moscova este de bine deopotrivă pentru Rusia şi Putin(?)
MonitorulPartidelor
PSD, reacţie la apelul lui Iohannis PSD, reacţie la apelul lui Iohannis
Apelul lui Iohannis către Parlament
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Suhan E hotarata treaba  Fotbalul se joaca in zece... COMENTARIU Valeriu Suhan E hotarata treaba Fotbalul se joaca in zece...
Povestile lui Valeriu Suhan La plesneala cu un springar (parte a II-a)

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.