Avertisment fără precedent de la unul dintre cei mai mari investitori din lume: Defectele capitalismului pot duce la o revoluţie

Postat la 05 aprilie 2019 2492 afişări

Avertisment fără precedent de la unul dintre cei mai mari investitori din lume: Defectele capitalismului pot duce la o revoluţie

Ray Dalio, miliardarul care a fondat cel mai mare fond de investiţii de tip hedge din lume, atrage atenţia că defectele capitalismului american au generat goluri distructive în educaţie, mobilitate socială, active şi venituri şi spune că acestea ar putea genera o nouă revoluţie, potrivit Bloomberg.

În cadrul unui nou eseu, co-preşedintele Bridgewater Associates indică spre statisticile care arată că decalajul de venituri şi avere dintre top 40% şi restul de 60% din populaţie va deveni din ce în ce mai mare şi va genera tot mai multe nemulţumiri.

Spre exemplu, cei aflaţi în grupul cu venituri superioare au în medie o avere de 10 ori mai mare decât ceilalţi. Conform statisticilor din 1980, aceştia aveau o avere de doar 6 ori mai mare.

Ray Dalio, 69 ani, a mai atras atenţia în trecut asupra inegalităţii şi asupra pericolelor populismului, însă de data aceasta el pune accent pe o economie slăbită şi pe o competitivitate scăzută.

„Decalajele la nivel de avere, în special acompaniate de decalaje de valoare, duc escaladarea conflictului şi, în cadrul guvernului, se manifestă printr-o formă de populism de stânga şi populism de dreapta şi câteodată în revoluţii de un fel sau altul”, adaugă Dalio.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.