Avalanşă de cereri la Evidenţa Populaţiei Galaţi. Solicitanţii vor să se pensioneze anticipat

Autor: Petru Mazilu Postat la 11 noiembrie 2020 116 afişări

Este avalanşă de cereri la Evidenţa Populaţiei Galaţi după apariţia legii conform căreia persoanele care au locuit în zone poluate au dreptul să se pensioneze cu doi ani mai devreme. Solicitanţii au nevoie de o hârtie care dovedeşte faptul că au locuit în Galaţi cel puţin 30 de ani.

Avalanşă de cereri la Evidenţa Populaţiei Galaţi. Solicitanţii vor să se pensioneze anticipat

Sute de persoane au depus cereri la Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanei Galaţi. Ei au nevoie de o dovadă a faptului că au locuit în Galaţi cel puţin 30 de ani pentru a beneficia de prevederile legale adoptate în luna septembrie. Noua lege le permite persoanelor care au locuit cel puţin 30 de ani în zone poluate să se pensioneze cu doi ani mai devreme.

Potrivit autorităţilor locale, în ultimele două luni au fost înregistrate 458 de cereri pentru furnizarea de date care să dovedească faptul că solicitanţii au avut domiciliul permanent în Galaţi în ultimii 30 de ani. Angajaţii Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanei primesc cererile, le analizează, verifică la arhivă şi apoi eliberează adeverinţele de domiciliu.

Cele mai multe solicitări au venit de la bărbaţi născuţi între anii 1957 şi 1967 si de la femei născute în perioada 1961 – 1969. Conform noii legi, pot solicita pensionarea anticipată femeile în vârstă de 61 ani şi bărbaţii de 63 ani, care au locuit cel puţin 30 ani în localităţi cu poluare remanentă. În judeţul Galaţi, beneficiază de această facilitate persoanele care au locuit în municipiul Galaţi şi în comunele învecinate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
evidenţa populaţiei,
document,
cereri

ALEPH STORY: Ieşim din criza Covid. Ce fac românii după 15 mai. O discuţie cu Adelina Mihai, jurnalist şi Dan Pavel, editor-prezentator ŞTIU

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.