Autostrada viitorului, sau cum ar trebui să arate, dacă tot nu avem, drumurile din România în viitor – VIDEO

Autor: Dorin Oancea Postat la 08 ianuarie 2013 40 afişări

Olandezii vor să construiască dotări pentru o autostradă cu totul şi cu totul specială, interactivă şi ecologică. Marcajele vor străluci în întuneric, graţie vopselurilor fotoluminiscente.

Iarna drumul va indica scăderea temperaturii sub zero grade, prin marcaje aplicate cu o vopsea care reacţionază la frig. Autostrada va fi luminată de surse interactive, care se vor aprinde la apropierea maşinii şi se vor stinge după trecerea acesteia.

Generatoare eoliene vor fi folosite pentru alimentarea unor zone speciale care vor putea alimenta prin inducţie automobilele electrice în mers. Lucrările vor începe la jumătatea acestui an în provincia Brabant. Luminile interactive şi eolienele vor fi primele instalate, iar zonele de inducţie în următorii ani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Autostrada,
drumuri,
viitor
/actualitate/autostrada-viitorului-sau-cum-ar-trebui-sa-arate-daca-tot-nu-avem-drumurile-din-romania-in-viitor-video-10440067
10440067
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.