Autostrada Nadlac–Arad ar trebui sa coste maximum 200 mil. euro, dar va costa 286,5 mil. euro

Postat la 16 decembrie 2010 30 afişări

Constructia tronsonului de autostrada Nadlac-Arad, cu o lungime de 38,8 km, va costa cu 83 milioane de euro in plus fata de estimarile initiale ale CNADNR, ajungand la 286,5 milioane de euro, inclusiv TVA.

Tronsonul va avea o lungime de 38,8 kilometri, ceea ce inseamna ca un singur kilometru va costa aproape 7,4 milioane de euro.

Surse din CNADNR au declarat ca explicatia acestei situatii este data de faptul ca in estimarile initiale, la care s-ar aplica standardele de cost, nu sunt incluse o serie de costuri adiacente: lucrarile de poduri, pasaje, viaducte, podete, lucrari de consolidare si stabilizare a terenului, lucrari hidrotehnice, tuneluri, noduri rutiere si intersectii denivelate, restabiliri legaturi rutiere, alte dotari ale drumului (iluminat, panouri antiorbire, parcari, centre de intretinere etc. ), lucrari pentru protectia mediului, monitorizare si telefonizare, costurile cu exproprierile, relocarea sau protejarea utilitatilor existente, cheltuieli pentru proiectare, consultanta si asistenta tehnica, costuri "diverse si neprevazute".

Cititi mai multe pe www.gandul.info.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/autostrada-nadlac-arad-ar-trebui-sa-coste-maximum-200-mil-euro-dar-va-costa-286-5-mil-euro-7820399
7820399
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.