Autostrada Craiova-Piteşti, de 1,7 mld. euro, caută investitori privaţi

Autor: Andreea Neferu Postat la 12 martie 2013 16 afişări

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a publicat anunţul pentru contractul de concesiune a autostrăzii sau drumului expres Craiova-Piteşti, cu o lungime de 121 de kilometri şi un cost estimat la circa 7,3 miliarde lei (1,7 miliarde de euro).

Autostrada Craiova-Piteşti, de 1,7 mld. euro, caută investitori privaţi

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a publicat anunţul pentru contractul de concesiune a autostrăzii sau drumului expres Craiova-Piteşti, cu o lungime de 121 de kilometri şi un cost estimat la circa 7,3 miliarde lei (1,7 miliarde de euro). Decizia privind varianta care se va alege pentru această şosea, fie autostradă, fie drum expres, va fi luată în urma etapei de dialog competitiv cu candidaţii preselectaţi. Autostrada sau drumul expres dintre Craiova şi Piteşti va deservi cele două mari uzine auto din sudul ţării, Ford Craiova şi Dacia Piteşti, precum şi fabrica de anvelope Pirelli şi producătorul de aluminiu Alro, ambii situaţi în municipiul Slatina. Noua şosea va porni din varianta de ocolire nord a municipiului Craiova, mergând mai departe prin judeţele Dolj, Olt şi Argeş şi racordându-se în final cu autostrada Bucureşti-Piteşti. Firmele interesate să depună oferte pentru proiectarea, finanţarea, construcţia şi operarea acestei şosele au termen limită pentru depunerea candidaturilor data de 8 mai.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/autostrada-craiova-pitesti-de-1-7-mld-euro-cauta-investitori-privati-10661504
10661504
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.