Autoritatea de protecţie a datelor din Germania a redeschis o anchetă împotriva Facebook

Postat la 16 august 2012 46 afişări

Autoritatea de protecţie a datelor din Germania a redeschis miercuri o investigaţie împotriva Facebook, referitoare la tehnologia de recunoaştere facială, considerând că operatorul reţelei sociale realizează o vastă bază de date fotografice fără consimţământul utilizatorilor.

Comisarul pentru protecţia datelor din Hamburg, Johannes Caspar, a declarat că a redeschis investigaţia, suspendată în iunie, după eşecul unor încercări repetate de a convinge Facebook să îşi schimbe politica, relatează New York Times.

"Nu am avut altă soluţie decât să redeschidem investigaţia. Ne-am întâlnit de mai multe ori cu reprezentanţii Facebook, dar nu am obţinut cooperarea lor în această problemă, care are implicaţii asupra datelor personale", a arătat Caspar într-un interviu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
date,
Germania,
anchetă,
Facebook
/actualitate/autoritatea-de-protectie-a-datelor-din-germania-a-redeschis-o-ancheta-impotriva-facebook-9952249
9952249
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.