"Autoportretul" lui Van Gogh nu este al pictorului. Cine este de fapt in celebra lucrare

Postat la 22 iunie 2011 21 afişări

Celebrul "Autoportret" al pictorului Vincent van Gogh reprezinta, de fapt, un portret al fratelui artistului, Theo, au declarat cativa experti de la Muzeul Van Gogh din Amsterdam, intr-un studiu de peste 600 de pagini.

"Potrivit unei opinii curente, Vincent van Gogh nu l-ar fi pictat niciodata pe fratele sau, Theo, de care era dependent", se afirma in comunicatul emis marti de Muzeul Van Gogh.

Insa Louis van Tilborgh, unul dintre principalii experti ai muzeului, considera ca tabloul, pictat in 1887, care prezinta portretul unui barbat purtand o palarie de culoare deschisa si o haina de culoare albastru inchis, era in realitate Theo, fratele cu cinci ani mai tanar al artistului.

"Aceasta concluzie are la baza mai multe diferente existente intre cei doi frati", se afirma in acelasi comunicat, referindu-se la trasaturile diferite, precum culoarea deschisa a barbii si conturul rotund al urechii, "trasaturi pe care Vincent nu le avea".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Van Gogh,
pictor,
autoportret
/actualitate/autoportretul-lui-van-gogh-nu-este-al-pictorului-cine-este-de-fapt-in-celebra-lucrare-8371793
8371793
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.